De balans in beweging algemeen

Algemeen

Een gezonde balans en houding staat bij de balans in beweging centraal. Balans en stabiliteit gaat altijd samen. Door mijn werk als fysiotherapeute weet ik dat er veel lichamelijke klachten voortkomen uit het verkeerd bewegen, belasten en door onbalans in het lichaam. Wanneer we beter in evenwicht zijn, zien we een significante verbetering in de gezondheid.

Voor wie?

De doelgroep van de balans in beweging is zeer breed, maar wel duidelijk op te splitsen in 2 groepen. Deze groepen zijn “ruiters” en “niet ruiters”.  Hier gaan we het verder hebben over de “niet ruiters”. Dit is natuurlijk op zich nog een zeer brede doelgroep, dat klopt ook, want bijna iedereen met rug en houdingsklachten of balans problemen kan bij de balans in beweging terecht.
Dit kan zijn op aanraden van een trainer, een therapeut, maar ook op advies van een (huis)arts, specialist of ARBO arts/deskundige, of natuurlijk gewoon omdat je zelf wat aan je houding of klachten wilt doen! 

(Top)sporters

Daarnaast is ook een (top)sporter (met of zonder lichamelijke klachten) bij de balans in beweging aan het juiste adres. Wanneer de prestaties nog beter moeten, is een snellere en adequate aansturing nodig die nog minder energie kost. Balans en stabiliteit spelen hierbij een grote rol! Er zal gewerkt worden aan het optimaliseren van je balans en stabiliteit zodat je het energieverbruik verlaagd en dit kan toepassen om nog beter/sneller/fitter te worden. Ook de kans op blessures zal verminderen. Kortom een win win situatie! Vraag naar de mogelijkheden.

Rug-, houdings- en overige lichamelijke klachten

Ook met lichamelijke klachten zit je hier goed! Als fysiotherapeute kan ik je goed begeleiden door het hele trainingsproces heen. Er wordt met hoogwaardige professionele trainingsapparatuur gewerkt. Uit diverse wetenschappelijke studies is gebleken dat al deze apparatuur individueel zorgt voor significante verbetering op spier- pees en gewrichtsniveau en voor vermindering van pijnklachten.  

Werk gerelateerde klachten

Vaak ontstaan klachten tijdens het werk. Soms komt dit door zwaar (lichamelijk) werk, maar voornamelijk komt dit omdat we de meeste tijd van de dag op het werk doorbrengen. De balans in beweging kan ook ondersteunen op de werkvloer. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. 

Let op, Geen fysiotherapie

De balans in beweging verzorgt GEEN fysiotherapie behandelingen. Er wordt dus NIETS vergoed vanuit de zorgverzekeraar, ongeacht of je aanvullend verzekerd bent of niet. 

Mocht het zo zijn dat er een fysiotherapeutische behandeling nodig is, kan deze ingepland worden in de fysiopraktijk in Vierpolders waar ik tevens werkzaam ben. Zo kan ik je alsnog het gehele proces begeleiden. Indien je aanvullend verzekerd bent, zal dit wel vergoed worden. Vraag naar de mogelijkheden. Alle trainingen en trainingsvormen van de balans in beweging vallen buiten de vergoeding!

Werkwijze

De balans in beweging werkt alleen op afspraak. Eerst vind er een vrijblijvende intake met je plaats waarin we je hulpvraag ( de reden dat je contact hebt opgenomen) bespreken. Dit is voor iedereen persoonlijk en kan heel erg uiteen lopen van nieuwsgierigheid, pijnklachten, betere houding, angst, nah bedenk zelf maar.
De intake bestaat uit een vraaggesprek (anamnese) waarin ik wat vragen stel over je gezondheid en je leef- en beweegwijze. Daarnaast zal er een kort lichamelijk onderzoek plaatsvinden met wat testjes, waaronder met de flexchair.
Na de intake kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen en welke trainingsvormen daarbij kunnen horen. Aan jou vrijblijvend de keuze of we een trainingstraject in gaan en zo ja vanaf wanneer. Ten alle tijden gelden de algemene voorwaarden, welke te vinden zijn op deze website.

De balans in beweging is een medisch bedrijf en ik hou me volledig aan het door de overheid vastgestelde privacy beleid. Alle gegevens blijven tussen therapeut en klant en zullen nooit aan derden worden verstrekt, met uitzondering wanneer er schriftelijk toestemming verleend wordt door de klant zelf.