de blans in beweging ruiters home
Balans De balans in beweging

Wat kunnen we voor je doen?

Flexchair

Je lichaam bevat verschillende type spiervezels. Je hebt spieren die veel kracht kunnen leveren (voor kortere tijd), dit zijn vaak grote spier(groep)en en je hebt spieren die continu aan het werk zijn die iets minder krachtig zijn, dit zijn de kleine spiertjes.

houding en klachten

Als ruiter kan je “Houding, zit, inwerking en klachten” niet zonder elkaar zien of benoemen. Ze vormen met z’n 4e een soort vicieuze cirkel. We kennen allemaal dat moment dat je last hebt van je rug en dat je instructeur keer op keer tegen je zegt: “Ga eens rechtop zitten. Trek je schouders naar achteren.” Je doet je best maar het wil maar niet lukken.

Chantal hazebroek de balans in beweging8

Instructie

Al jaren ben ik in de rijbak te vinden om ruiters les te geven. Ik ben begonnen met privélessen voor startende ruiters en groepslessen op de manege. Dit is in de loop van de jaren uitgebreid naar wat ik nu doe, lesgeven met als specialisatie “Houding en Zit van de ruiter” en “Het correcte gaan van het paard”.

hartslagmeter hylofit

Meten = weten

We leven in een maatschappij waarin ontwikkeling haast niet meer zonder meetbare waardes kan. Als fysiotherapeut heb ik veel te maken met onderzoeken die gebaseerd zijn op metingen.

Ruiterfit en pilates

Paardrijden is een fysieke activiteit en jouw fitheid is net zo belangrijk als de fitheid van je paard.

Trainingen Evenementen

Clinics, lezingen en workshops

Vanuit de balans in beweging worden er zeer actief leuke, leerzame evenementen/ clinics en lezingen georganiseerd met regelmaat op Manege Tinte. De thema’s die centraal staan zijn houding en zit, balans en paarden. Ook geef ik clinics en lezingen op locatie. Activiteiten zoals een puzzelrit, ruiterfitheid, ruiterpilates, trainingsweken en oefenwedstrijden komen ook met regelmaat voor.

Contact gegevens

Bezoekadres:
Manege tinte
Rietdijk 74a
3234 KR  Tinte

Contactadres:
Ares 13
3225 TC  Hellevoetsluis

Telefoon: +316 81 60 08 86
E-mail: info@debalansinbeweging.nl